dinsdag 1 mei 2018

Weekbericht 23 - 27 april

Dinsdag transformeerden de leerlingen om tot monsters.
Aan de hand van inleidende oefeningen leerden ze monsterlijke geluiden en bewegingen te maken. Op het einde van de les was er een toonmoment. Ze mochten in groep een monster uitbeelden waarin een karaktertrek, een geluid en een beweging te zien was. We hadden in klas hongerige, boze, vrolijke en triestige monsters. Filmpjes kan je zien op de klasblog.

In de taallessen werken we rond ‘Word een super-detective’. De leerlingen maakten een opsporings-bericht, een verzonnen verhaal waarin ze op de drie indelingen van een verhaal moesten letten (inleiding, midden en slot), ze leerden werken met verwijswoor-den, ... Juf Roos bracht een boek mee waarin heel wat mysteries moesten opgelost worden. Tijdens het kwartierlezen werken enkele leerlingen in deze bundel.

De Corrida stond op vrijdag op het programma. Dit was de eerste maal dat onze school hier aan deel nam. De leerlingen waren wat zenuwachtig voor deze nieuwe activiteit. De knappe prestaties komen binnenkort op internet.

Resultaten van de Corrida: http://www.sint-rembert.be/2018
Foto's van de Corrida: http://www.sint-rembert.be/fotos

We namen afscheid van juf Roos, ze stond 4 weken voor de klas. Ze heeft ons heel veel bijgeleerd en we zullen haar missen. Ze trakteerde met aardbeien en chocoladetaart. Mmmm!

Zondag is er de Eerste Communie voor de leerlingen van het eerste leerjaar.

Op maandag 30 april en dinsdag 1 mei krijgen de leerlingen vrijaf.
We zien elkaar terug op woensdag 2 mei!

Filmpje van de week:


juf Lisa
Planning:


  • maandag 30 april: vrije dag
  • dinsdag 1 mei: vrije dag
  • donderdag 3 mei: Wieltjesdag


Geen opmerkingen: