donderdag 31 mei 2018

Weekbericht 28 mei - 1 juniMaandag kregen de leerlingen de kans om hun spreekbeurt uit te schrijven in klas. 
Volgende week stellen ze hun historische persoon voor. 
Volgende personen zullen aan bod komen: Muhammed Ali, Coco Chanel, Leonardo Da Vinci, Eddy Merckx, ... 
Donderdagavond kregen ze de opdracht om hun spreekbeurt in het net te schrijven of uit te typen. Vrijdag toonden de leerlingen hun nette versie. Het zullen 15 verschillende historici zijn!

In de godsdienstlessen lezen en beluisteren we de verhalen over Elia. Dit is een profeet die in naam van Jahweh spreekt. We zagen al enkele verhalen: Achab wordt koning van Israël, Elia in Sarefat, Elia en koning Achab en Elia op de Karmel. Na ieder verhaal bekijken we een stukje film.

Dinsdagnamiddag vertoefden we met de twee vijfdes in de techniekklas. De leerlingen timmerden er op los! Het viel op dat de meisjes echt handig zijn! Volgende week werken we ons Vaderdagscadeau af.
(zondag 10 juni is het Vaderdag)

Tijdens de taallessen leerden we schema’s of samenvattingen maken. Op woensdag bekeken we een stukje film over Sugang, een straatjongen die in Indonesië leeft. Op donderdag lazen we een informatieve tekst over de honingbij. We leerden heel veel bij over de bij ;)

Donderdag oefenden we voor het schoolfeest.

Dinsdag kregen de leerlingen hun toetsenschema mee naar huis. Aan de ene zijde staat de toetsenplanning, aan de ommezijde hun studieplanning. Dit werd heel grondig uitgelegd en samen met de leerlingen ingevuld. Ze kregen de tijd om hun eerste studeerweek zelfstandig te plannen. Graag een handtekening plaatsen op dit schema.

Planning:
· Dinsdag 5 juni: uitstap naar Gent
· Woensdag 6 juni: scholenveldloop Loppem (namiddag)
· Donderdag 7 juni: Wieltjesdag
· Zondag 10 juni: Vaderdag
· Maandag 11 juni: start proeven

juf LisaGeen opmerkingen: