maandag 19 maart 2018

Weekbericht 12 - 16 maart

Beste ouders


Na vier dagen goed uit te rusten, kon ik maandag terug aan het werk. De griep hing al een tijdje in de klas en had ook mij vorige week te pakken. Ook meester Wim bleef niet gespaard, hij bleef deze week thuis om te recupereren.
De afgelopen week zaten de twee klassen samen, het was een gezellige bende.

In de Franse lessen kwam heel wat nieuwe leerstof aan bod. We kennen het gebruik van ‘ne ... pas’ en kunnen dit al goed toepassen. Op dinsdag werd geleerd hoe we het weer in het Frans kunnen vertellen en we kunnen nu al tellen tot 69 in het Frans!

Deze week startten we over de middag met de leesinstuif, leerlingen mochten een leesboek
meebrengen om tijdens de middagspeeltijd in de turnzaal te lezen. De leesbingo werd ingezet. In deze bingo worden heel wat leuke plekjes of manieren van lezen voorgesteld. Het is de bedoeling dat je een lijn, een kruis of een volledig vak kan aankruisen.
Wie van jullie mocht al bingo roepen?

Op woensdag was Tibo jarig, hij werd 11 jaar!
Donderdag hielden we zijn verjaardagsfeestje met overheerlijke cupcakes! De stoel van Tibo kreeg een leuke hoes, er werden lichtjes aan zijn bank gehangen en hij kreeg een verjaardagsbutton opgespeld. Proficiat Tibo!

Tibo was niet onze enige jarige deze week in klas, ook Justine werd 11 jaar! Ook zij mocht een hoes kiezen om over haar stoel te hangen, een button en partylichtjes. Proficiat Justine!

De lente is al goed te merken in onze klas. Maandag bracht ik enkele krulwilgtakken mee om een
paasboom te maken. Dinsdag werden de eitjes gekleurd en opgehangen. Onze boom krijgt hier en daar al wat nieuwe blaadjes!

Het rapport is verplaatst naar 30 maart. Net voor de paasvakantie zullen de leerlingen hun rapport
meekrijgen naar huis.

Filmpje van de week:Planning:
· maandag 19 maart: start stage juf Roos
· dinsdag 20 maart: wieltjesdag
· woensdag 21 maart: toets godsdienst thema liefde


Geen opmerkingen: