maandag 9 april 2018

Weekbericht 19 - 23 maart

Juf Roos startte op maandag haar eerste stagedag. Ze stelde zichzelf voor aan de hand van foto’s. Zo weten we dat juf Roos eigenlijk Rosalinde heet, maar liever Roos hoort. Dat ze 2 zonen heeft en niet kan weerstaan aan chocolade-taart en slagroom.

Tijdens de godsdienstlessen zijn we over de natuur bezig. Maandagochtend mochten de leerlingen op hun blote voeten in het gras een gebed lezen. De indianen doen dit iedere ochtend om te bidden voor mooi weer. We leerden dat de natuur mooi kan zijn, maar ook gevaarlijk.

In de wereldoriëntatielessen bekijken we de bodem van België wat van dichterbij. We zagen dat de bodem kan verschillen naar gelang de plaats in ons land. We ontdekten dat er hoogte-lijnen op topografische kaarten staan en wat die juist betekenen. We mochten met magisch zand een berg maken en zo zelf hoogtelijnen aanduiden.

Op vrijdag werden we verdeeld in groepjes, denkers en doeners. We mochten een vulkaan nabootsen, een snickers en een mars tegen elkaar duwen en zo zien hoe platentektoniek werkt.

Tijdens de turnles werd er schaarsprong gesprongen voor punten.


Nog een weekje school en we worden beloond op (hopelijk met prachtig weer) een mooie vakantie.


Planning:

  • vrijdag 30 maart: proef Frans planète 8
  • vrijdag 30 maart: Paasrapport mee
  • vrijdag 30 maart: start Paasvakantie

Geen opmerkingen: