donderdag 7 juni 2018

Weekbericht 4 - 8 juni

Dinsdag leerden we in de wiskundeles over gemiddelde snelheid. We gebruikten de topsnelheden van Sagan en de gemiddelde snelheid van Stan om in te oefenen. Wist je dat Stan gemiddeld 30km/uur rijdt?!

Deze week herhalen we heel wat leerstof die komende proeven getoetst zal worden. De leerlingen mochten tijdens de taallessen vaak per twee werken om de leerstof samen te herhalen.

De leerlingen mochten een motivatiebriefje naar zichzelf schrijven voor tijdens de proefwerken als ze even een mindere proef hebben, eventjes het moeilijk hebben, ... Veel succes, je hebt goed gestudeerd, je kan het, geef niet op, herlees de vraag als je het even niet weet, ... schreven ze op hun briefje. Deze kleefden we woensdag op de bank.

Maandag legden we de laatste hand aan ons cadeau voor Vaderdag.

Op dinsdag gingen we met de trein richting Gent. Bij station Gent Sint-Pieters stapten we af.
Meester Wim gidste ons in de voormiddag in het STAM, waar we kennis maakten met het oude kloostergebouw. De zusters mochten vroeger niet praten tijdens een maaltijd. Dit werd afgebeeld door wandbeelden die een slot op hun mond hadden. Na de middag nam een gids ons mee doorheen het oude gedeelte van Gent. We bezochten de Sint-Baafskathedraal, waar we een miniatuurkopie zagen van het Lam Gods. Hij vertelde ons het verhaal van het gestolen schilderij en over de schilder die dan de kopie mocht namaken van de Rechtvaardige Rechters. Na ons drie-uurtje werden we omgetoverd tot ridders en jonkvrouwen in het Gravensteen. We maakten kennis met de folterkamer, de wapens, de kelder, de kantelen, ... De leerlingen kregen de opdracht om belangrijke zaken te noteren in hun schriftje. Op donderdag maakten ze de proef over Gent, waarbij ze hun schriftje mochten gebruiken.

Donderdag en vrijdag gaven de leerlingen een spreekbeurt over een historisch persoon. Sommigen brachten foto’s en afbeeldingen mee, anderen maakten een powerpoint. Marie bracht zelfs parfum en een handtas van Chanel mee!

Tips voor tijdens de proevenperiode:

  • Herhaal voldoende de leerstof
  • Hou je aan je planning
  • Ontspanning moet je plannen
  • Spreek een bedtijd af
  • Maak het laatste uur van de dag studeervrij

Ik wens jullie heel veel succes toe tijdens de komende proefwerken! Zet jullie beste schrijfhandje (beentje ;) voor!

Fijne Vaderdag voor de papa’s!

Foto's deze week: Foto's

juf Lisa

Geen opmerkingen: